Bilişim Teknolojileri ve Yazılım – Bilgisayar Bilimi

Blockly Games Tüm Bölümler ve Çözümleri

Puzzle (Bulmaca): Blocky’de kullanılan şekillere ve parçaların birbiriyle nasıl birleştiğine hızlı bir giriş yapar. Bulamaca bölümü çözümü aşağıdadır.

Maze (Labirent): Döngülere ve koşullu ifadelere giriş yapar. Başlangıçta basit olan oyun, her aşamada daha da zorlaşır. Labirent bölümü çözümleri aşağıdadır.

Bird (Kuş): Koşullu ifadelerin derinlerine iner. Karmaşıklığı giderek artan koşullarla kontrol akışı keşfedilir. Kuş bölümü çözümleri aşağıdadır.




Turtle (Kaplumbağa): Döngüleri derinlemesine incelemenizi sağlar. İç içe döngüler kullanarak bir resim yapın ve Reddit üzerinden yayınlayarak sanatınızı tüm dünyaya gösterin. Kaplumbağa bölümü çözümleri aşağıdadır.

Movie (Film) : Matematiksel denklemlere giriş yapar. Matematik kullanarak bir animasyon hazırlayın. Sonra da filminizi Reddit üzerinden tüm dünyaya yayınlayın. Film bölümü çözümleri aşağıdadır.




Pond Tutor (Gölet Öğreticisi): Metin tabanlı programlamaya giriş yapar. Bir metin düzenleyici vasıtasıyla öbekler ve gerçek JavaScript arasında gidip gelen seviyelerden oluşur. Gölet öğreticisi bölümü çözümleri aşağıdadır.




Pond (Gölet): En akıllı ördeği programlama yarışmasıdır. Öbek veya JavaScript’ten birini kullanın. Gölet bölümü çözümleri aşağıdadır.